Миловидните катерици могат да бъдат доста опасни

Полицейски служители в американския град Слидъл в щата Луизиана спасиха възрастен мъж от катерица, която го нападна, съобщи News 19. Пенсионерът се разхождал близо до къщата си, когато внезапно от покрива му скочила катерица.

Агресивното животно нападна американеца и се вкопчи в ръката му. Очевидец се обадил в полицията. „Обаждащият се съобщи, че 78-годишен мъж е бил нападнат от катерица, която е захапала ръката му. Мъжът се опитал да задуши гризача, но не успял да го сграбчи “, казаха от полицията. Когато служителите на реда пристигнали на мястото, мъжът все още се борил с животното. Полицията успяла да раздели двамата, но катерицата починала от раните си. Мъжът също бе тежко ранен, но лекарите очакват пълното му възстановяване.

По-рано беше съобщено, че член на градския съвет на Чикаго, който призовава в градския съвет за борба срещу "агресивните" катерици, е бил настанен в болница със сериозни наранявания, след като катерица се хвърли под колелата на велосипеда му. Животното се заби между спиците и загина, а политикът прелетя над кормилото. Той получи фрактура на черепа, счупи носа си и загуби няколко зъба. /БГНЕС

Тагове: