Милуоки разби Оклахома с 47 точки разлика

Янис Адетокумбо вкара 32 точки за едва 27 минути игра.

Лидерът в Източната конференция Милуоки Бъкс разби Оклахома Сити Тъндър със 133:86 у дома в мач от редовния сезон на НБА. Срещата започна равностойно, като до средата на втората част преднината на домакините бе едва три точки, но след това Янис Адетокумбо и компания тотално надиграха съперника си, като в един момент авансът им беше повече от 50 точки.

Янис завърши двубоя с 32 точки, 13 борби и 6 асистенции за 27 минути игра, а силно се включи и пейката на тима, като три от резервите записаха двуцифрен брой точки. За Тъндър едва двама баскетболисти преминаха границата от 10 точки, като най-резултатен бе Крис Пол с 18 точки и 5 асистенции. С този успех Милуоки изравни рекорда за най-много победи с 40 и повече точки разлика в рамките на един сезон - три, а балансът на отбора вече е 51-8. Оклахома заема шесто място в Западната конференция с актив от 37 победи и 23 загуби.

Шампионите Торонто Раптърс записаха изненадваща загуба при домакинството си на Шарлът Хорнетс с 96:99. Срещата бе равностойна, като две секунди преди края резултатът бе равен, но три точни изпълнения от фал в самия край донесоха успеха за Хорнетс. За Торонто над всички бе Паскал Сиакам с 24 точки, 9 борби и 4 асистенции, а Норман Пауъл добави 22 точки. За Шарлът всички от стартовата петица отбелязаха поне 13 точки, като Девонти Греам и Тери Роузиър се отчетоха с по 18 точки.

Торонто заема второ място на Изток с 42 успеха и 17 поражение, докато Шарлът е на 10-та позиция в същата конференция с баланс 21-38. /БГНЕС