Милуоки започна по шампионски защитата на титлата в НБА

Милуоки Бъкс надигра Бруклин Нетс със 127:104 като домакин в откриващия мач от сезон 2021-22 в Националната баскетболна асоциация.

Адетокумбо (д) спечели дуела с Дюрант (л).

„Елените“, действащи шампиони в Лигата, започнаха със стил и не оставиха шанс на един от претендентите за титлата през тази кампания. Бъкс получиха шампионските си пръстени преди началото на срещата, а след това отправиха послание към кандидатите за короната им. Двукратният носител на званието за Най-полезен играч на НБА Янис Адетокумбо завърши с дабъл-дабъл – 32 точки, 14 борби и седем асистенции. Още петима баскетболисти на Милуоки приключиха с двуцифрен точков актив, като по 20 добавиха Крис Мидълтън и Пат Конатън.

За Нетс, които бяха без една от звездите си Кайри Ървинг заради отказа на гарда да се ваксинира срещу коронавирус, Кевин Дюрант се отчете с 32 точки и 11 борби. 21 добави новото попълнение на „мрежите“ Пати Милс, който реализира и седемте си стрелби от тройката, а Джеймс Хардън завърши с 20 пункта, осем борби и осем асистенции.

В другия мач от откриващата вечер, Ел Ей Лейкърс отстъпи на Голдън Стейт Уориърс у дома със 114:121. В „Стейпълс Сентър“ в Лос Анджелис, Стеф Къри помогна за успеха на „воините“ с първия си трипъл-дабъл от 2016-а насам – 21 точки, десет борби и десет асистенции, въпреки че стреля по-малко от 24% от полето. Възпитаниците на Стив Кър обаче стигнаха до победата след колективно усилие, след като още петима баскетболисти приключиха с двуцифрен точков актив – 20 наниза Джордан Пуул.

Къри записа първи трипъл-дабъл от 2016-а насам.

Нещата не стояха обаче толкова балансирано за Лейкърс, за които двете им звезди ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис комбинираха за 67 точки, но нито един от останалите играчи не мина границата от десет пункта. Новото попълнение Ръсел Уестбрук завърши с осем точки, пет борби и четири асистенции. /БГНЕС