Минчев: Бюджетът ще е много приоритетен закон

"Бюджетът ще бъде много приоритетен закон за Народното събрание през следващите седмици". Това заяви по БНР председателят на Народното събрание Никола Минчев.

"Най-важните законопроекти изискват повече време за подготовка, преди да влязат за разглеждане в НС, затова до момента не се е стигнало до тях. Такъв е Законопроектът за бюджета за 2022 година. С него парламентът ще бъде ангажиран в голяма част от своето време за дълъг период. ... 31 март е един краен срок, който сме си дали, но със сигурност преди това ще приемем Бюджет 2022".

Във връзка с изразеното възражение към него от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, Минчев беше категоричен, че не крие министъра на вътрешните работи Бойко Рашков:

"Не осъществявам контрол по отношение на качеството на отговорите на министри на въпроси на депутати. ... Моето мнение е, че възражението на г-н Карадайъ срещу мен е неоснователно. Не мога да спра народен представител да ми иска оставката".

Председателят на Народното събрание подчерта, че изслушванията на министри пред депутатите е много важна част от парламентарната дейност. /БГНЕС