Миндев: Трябва да работим върху агресията в единоборствата

Трябва да работим върху агресията в единоборствата. Това заяви новият старши треньор на ЦСКА 1948 Мирослав Миндев, който бе представен официално днес на пресконференция в Пресклуб България, предаде репортер на БГНЕС.

Благодарен съм за доверието на ръководството, ще се опитам да докажа, че съм точният човек. Възможно най-добрия съперник – труден мач, но това не означава, че нямаме шансове, мачът започва от 0:0, 11 на 11 сме, колкото и класен отбор да е Лудогорец с взаимозаменяеми футболисти, смятам, че ако се представим както можем, въпреки нашите проблеми, имаме нашите шансове“, започна той.

Новият наставник на ЦСКА 1948 Мирослав Миндев.

Ще наблегна на разговори с футболистите и тренировките, които минаха – имам някои неща, които смятам да променя, на мача ще стане ясно какво точно. Иначе, генерално, смятам, че някои от футболистите се представиха под нивото си и имаше някакво напрежение и пренавиване, дано да е било от това, че е първи официален мач, съперникът имаше повече официални срещи от нас – но, не бива никой да ни отписва. Трябва да работим върху агресията в единоборствата“, коментира той видяното в първия двубой от новия сезон в Първа лига срещу ЦСКА, загубен с 2:4.

На въпрос на БГНЕС относно това дали е предимство или не фактът, че отборът започва новия сезон с тежки съперници, Миндев отвърна: „По-скоро според мен е недостатък, имаше много хора, които ни напуснаха, нови дойдоха, така че е нужна сработка, подобряване на химията в отбора, сплотяване – всички тези неща, предвид тежките съперници, е по-скоро недостатък за нас, но програмата е за всеки“.

Засега ще мога да разчитам на почти всички с изключение на някои контузени, но те са моя грижа и няма да ги разкривам. Моите впечатления са, че отборите са доста изравнени, разликата между футболистите в България не е голяма, особено при българските. Работим всеки ден и подобряваме нивото на отделните играчи и на целия отбор. Ние имаме цел да побеждаваме във всеки мач, но конкретна цел нямаме - ще видим къде ще сме в класирането в течение на сезона. Не, изобщо не ме притеснява. За мен е плюс, бонус, че ме оцениха и ми дават такъв шанс. Не съм от най-опитните треньори, не съм бил треньор на такова ниво, но това не означава, че не вярвам във възможностите си“.

Миндев е категоричен, че отборът не се е предал въпреки тежкото предстоящо гостуване на шампиона Лудогорец. „Всеки собственик, който иска да има резултати, почти винаги ги иска мигновено. Треньорът е само един от много хора, които работят за резултатите на един клуб, но в крайна сметка той почти винаги излиза изкупителна жертва – това е световен факт, ние се борим с времето, треньорите. Самият факт, че ние не знаем кой ще играе в титулярния състав, за нас удобен момент да играем с Лудогорец няма, защото те разполагат с много равностойни играчи. Може би, удобен момент би било само, ако са спечелили шампионска титла или купа, или са влезли в групи на голям турнир, има огромна еуфория и празненства, но сега моментът не е такъв, така че не вярвам да е кой-знае колко удобен, но това не означава, че сме се предали“, завърши новият наставник на армейците. /БГНЕС