Минеков остави писмото на охраната за напускането на ГЕРБ от сградата на НДК

Министърът на културата Велислав Минеков входира писмото с призив ГЕРБ да напуснат партийната си централа, разположена в НДК, при охраната в сградата, предаде репортер на БГНЕС. Той не се качи на горните етажи в сградата за да връки лично писмото на ръководството на партията.

Според ръководството на ГЕРБ поведението на Минеков е "еманация на овластената арогантност и простащина“. Лидерите на партията чакаха Минеков в централата, но той не отиде при тях. С Минеков бе дългогодишният протестиращ Йоло Денев.

"Не можах да разбера какъв е смисълът от този цирк, защото, ако някой не си е гледал календара, ние сме в 2021 г. все още, макар че започва да се усеща като 1944 г. Министър да обикаля офисите на партии и да ги подканя да напуснат е жанр, който не сме виждали през последните 30 годин“, каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, който определи като безобразие опита една партия да се ограничава да си изпълнява функциите. Според него "ГЕРБ обитава офисите абсолютно законосъобразно от поне 14 години". Депутатът от ГЕРБ Росен Желязков определи случващото се като спектакъл, за да се удовлетворят онези, които се радват на всички процеси по изчегъртването на ГЕРБ. За зам.председателя на ГЕРБ Даниел Митов Велислав Минеков "взема пример от Бойко Рашков и неговите репресии, които станаха по време на предизборната кампания".

"Налага се да се разбере, че това е нужно и необходимо, защото този абордаж на двата етажа наистина е циничен. Крайно време е това да се случи“. Това каза от своя страна проф. Велислав Минеков и добави: "Ще им намерим друго достойно място. Помолил съм областния управител да потърси такова място. Това е една молба, правни основания имам. Тези два етажа са взети с една нещастна заповед на г-н Плевнелиев. Тази полза е наистина съмнителна. Ако не става с молба, ще пробваме по законен ред. Може да се случи с решение на МС и се надявам да се случи, за да може НДК да се възстанови“, каза още Минеков. /БГНЕС