Минеков: Завръщането на мафията преоблечена в кадифе и коприна не беше желанието на нашия протест

Бившият служебен министър на културата проф. Велислав Минеков възрази на оповестените късно във вторник назначения във втория ешалон на властта.

Чрез публикация във Фейсбук профила си проф. Минеков е кратък и категоричен: "С оглед на днешните назначения не ще бъда способен да запазя мълчание в следващите традицията сто дни. Завръщането на мафията преоблечена в кадифе и коприна не беше желанието на нашия протест. Оставам същият".

БГНЕС припомня, че със заповед на министър-председателя Кирил Петков, разпространена във втоник след 21 часа, стана ясно, че са назначени тринайсет заместник-министри.

Конкретно в Министерството на културата от поста заместник-министър са освободени Борислава Танева и Пламен Славов, а новите попълнения в екипа на министър Атанас Атанасов са Юрий Вълковски и Бойко Кадинов.

Бойко Кадинов е архитект по образование. Професор е в УАСГ, дългогодишен преподавател в кат. „Обществени сгради“.

Юрий Вълковски е завършил СУ „Св. Климент Охридски“, участвал е и в обучения като част от наградата „Млад европейски лидер“ (40 под 40). Бил е заместник председател на творческия съвет на столична програма „Култура“. Работил е също така в сферата на проектирането и разработването на програми за подкрепа на социални и културни предприемачи. Съосновател е и първи изпълнителен директор на Българска фестивална асоциация. /БГНЕС