Минесота надви Голдън Стейт след продължение

Отборът на Минесота Тимбърулвс победи Голдън Стейт Уориърс със 131:130 след продължение у дома в мач от редовния сезон на НБА.

Шампионите вървяха уверено към победата, като в средата на третата част имаха 19 точки преднина, но домакините успяха да я стопят само за няколко минути и след равностойна последна четвърт се стигна до продължение, в което Минесота надделя с една точка. В герой за Томбърулвс се превърна центърът Карл-Антъни Таунс, който реализира печелившия наказателен удар половин секунда преди края на продължението. Таунс завърши срещата с 15 точки, 13 борби и 7 асистенции, Андрю Уигинс добави 24 точки и 9 борби, а Джош Окоджи се отчете с 21 точки за успеха. За Голдън Стейт над всички бе Стеф Къри с 37 точки и 5 асистенции, а Кевин Дюрант реализира 23 точки и 12 борби.

За Уориърс това бе четвърта загуба в последните десет мача, но те продължават да водят в класирането на Западната конференция, с еднакви показатели с Денвър Нъгетс – 51 успеха и 24 поражения. Въпреки успеха Минесота вече няма и теоретични шансове да влезе в плейофите на Запад. /БГНЕС