Министърът на правосъдието се среща с надзиратели в затворите

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова ще се срещне с представители на Синдиката на работещите в затворите, предаде репортер на БГНЕС.

В петък надзиратели от единствения женски затвор в страната, който се намира в Сливен, настояха за разговор с министър Надежда Йорданова. Исканията им остават непроменени за последните 13 години - увеличение с поне 25% на възнагражденията, допълнително назначаване на служители и реформи в сектор "Сигурност".

От ССЗБ очакват на срещата Йорданова да присъства лично и да бъде обсъдено предложеното от Министерството на правосъдието увеличение на основните месечни възнаграждения на служителите в затворите в съответствие с исканията на организацията и в условия на протести, предвид персонално поетите ангажименти и депозираните становища по казуса, обвързани със срокове, които изцяло са изпълнени от страна на синдиката.

Синдикалната организация категорично настоява, във връзка с обещанието правосъдния министър за прозрачност в управлението, политическото ръководство на системата и лично Йорданова да представят публично гаранции за изпълнение на заявените социално-икономически искания и да изрази становище по целесъобразността на предложените от ССЗБ промени в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН" и Главна дирекция "Охрана" (ГДО), както и отчет за свършеното по поставените от организацията разнородни проблеми на служителите в двете специализирани дирекции./БГНЕС