Министърът на външните работи Светлан Стоев ще посети Украйна

Министърът на външните работи Светлан Стоев ще посети на 23-25 август 2021 г. Украйна, където ще участва в Срещата на върха по Кримска платформа в Киев, в тържествата по повод 30-тата годишнина от независимостта на Украйна и в честванията на 200 г. от основаването на град Болград, съобщиха от Министерството на външните работи.

На 23 август министър Стоев ще представи България на основополагащата Среща по Кримската платформа, в която ще участват над 40 чуждестранни делегации. Форумът е под патронажа на президента на Украйна Володимир Зеленски и цели да засили вниманието на международната общност към незаконната анексия на полуостров Крим и неговата реинтеграция в състава на Украйна.

Във вторник, 24 август, външният ни министър ще участва в официалните мероприятия в Киев по отбелязване на 30-тата годишнина от независимостта на Украйна.

На 25 август Светлан Стоев ще бъде гост на българската общност в град Болград, Одеска област, където официално ще бъдат открити юбилейните мероприятия по случай 200-тата годишнина на града. Украйна е дом на най-голямата българска историческа общност зад граница. Около 200 000 българи живеят в страната./БГНЕС

Тагове: