Министри на изслушване в парламента заради наводненията в страната

Четирима министри от кабинета идват на изслушване в парламента, за да представят информация за ситуацията около проливните дъждове и наводненията в страната, предаде репортер на БГНЕС.

Точката е първа в дневния ред на Народното събрание в четвъртък, когато на трибуната един след друг ще изредят министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на околната среда и водите Емил Димитров и министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Те ще трябва да информират депутатите за ситуацията на територията на страната, във връзка с влошената метеорологична обстановка от последните няколко дни, както и предприетите действия на компетентните органи за отстраняване на щетите.

Валежите в България вече значително намаляха, но последствията от тях продължават да застрашават хората и имуществото им, предизвиквайки свлачища, наводнения и блокиране на пътища. Няколко населени места дори останаха без ток.

В рамките на пленарното заседание депутатите ще разгледат и промени в Закона за пчеларството, предлагащи да отпадне режимът на регистрация на пчелините и пчелните семейства от кметовете на населените места, както ще ратифицират спогодбата между България и Кралство Нидерландия за избягване на двойното данъчно облагане. /БГНЕС