Министрите решават за великденските добавки на пенсионерите

Днес ще се проведе редовното заседание на Министерския съвет, като заради мерките за борба с коронавируса, заседанието ще бъде чрез видеоконферентна връзка с цел да не се струпват много хора на едно място, предаде репортер на БГНЕС.

Сред най-важните решения, които не са включени в основния дневен ред, но вероятно точката ще бъде добавена допълнително, е гласуването на размера на надбавката над пенсията, която възрастните хора с най-голяма нужда ще получат за Великден. За целта ще бъдат отпуснати 50 милиона лева, обяви лично във вторник премиерът Бойко Борисов.

По време на онлайн заседанието си министрите ще обсъдят и мерки за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища, създаване на Комисия по прозрачност по закона за лекарствените продукти и хуманната медицина и ще определи нейния състав, както и промяна в списъка на републиканските пътища, като път-държавна собственост ще бъде обявен за общински.

Министрите ще обсъдят и гласуват отдаването на два плажа на концесия – „Шкорпиловци-Централен“ в община Долни Чифлик, Варна, както и на плаж „Делфин“ в община Несебър, област Бургас./БГНЕС