Мирчев: ДАР и Военното разузнаване не работят за България

Държавна Агенция Разузнаване и Военното Разузнаване не работят за страната. Това обяви депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

„Много по-проблемни са ДАР и Военното разузнаване. Те не работят за страната. Трябва да се направи категорична реформа на службите“, каза той по БНТ. Мирчев заяви, че те нямат претенция за смяна на ръководствата на тези служби.

Той предупреди, че нашите съюзници от НАТО и ЕС ни нямат доверие. „Те не възприемат България като страна, на която могат да дават информация“, добави депутатът от ДБ.

Според него руските дипломати са били изгонени заради действия срещу България.

Коментирайки енергийната независимост, Мирчев заяви, че по отношение на газа проблемът е решен, очаква се скоро решение и за петрола. По отношение на ядреното гориво той заяви, че е ключово АЕЦ „Козлодуй“ да може да работи без руско ядрено гориво и да не зависи от доставката на резервно оборудване. Това трябва да стане в период от година и половина.

Мирчев заяви, че „коалицията е трудна“. От ДБ не могат да седнат на една маса, за да обсъждат с БСП общото управление, а само по-отделни въпроси.

„Кирил Петков и Асен Василев са добър екип. Надявам се да довършим нещата, които започнахме. Кирил Петков е много смел човек и го показа. Каквато и да е ролята му, той ще бъде изключително ценен за България“, смята Мирчев.

Според него големият проблем на предишното правителство бе феодализация на министерствата. Той смята, че правителството трябва да се състави още с първия мандат, връчен на Василев.

„Много се надяваме да не се стигне до трети мандат. Ако се стигне до трети мандат, това ще е лошо за България“, заяви Ивайло Мирчев. /БГНЕС