Мицкоски настоя за предсрочни избори на конгреса на ВМРО-ДПМНЕ

Изминалите четири години бяха за ВМРО-ДПМНЕ години на реформи, на трансформация, което беше много важно. Днес, след четири години, ВМРО-ДПМНЕ отново е по пътя на победата. ВМРО-ДПМНЕ е най-голямата политическа партия в Македония, ВМРО-ДПМНЕ има най-голямата парламентарна група в парламента, най-много кметове в общините, най-голям брой съветници. Това отбеляза лидерът Християн Мицкоски в словото си пред конгреса на партията.

„За съжаление, поради политическото невежество, което преобладава в Македония, вече четири години, откакто СДСМ е на власт, ние все още оставаме в опозиция за кратко време, затова настояваме за бързи предсрочни парламентарни избори, защото хората трябва да бъдат представени така, както са гласували. А хората гласуваха на последните местни избори за ВМРО-ДПМНЕ и коалицията", добави Мицкоски.

Според партийния лидер бедността расте, хората имат проблеми с енергетиката, електричеството, икономиката, върховенството на закона. Престъпността и корупцията са повсеместни, има катастрофа в здравеопазването, в образованието. Буквално на всяко ниво имаме много лоша и трагична ситуация в нашата Македония, каза той. „Ако прекарахме 4 години във вътрешнопартийна трансформация, сега ще последват реформи и ще върнем Македония там, където й е мястото, а това е пътят на победите “, каза Мицкоски.

Очаква се конгресът да го преизбере на лидерския пост. /БГНЕС