Мицкоски в Благоевград: Не създаваме напрежение, имаме право да се определяме

Тук сме, за да подкрепим нашите хора – македонците от другата страна на границата. Да изпратим ясно послание, че ние сме македонци, които говорят македонски език и идват от Македония. В 21 век никой не трябва да има съмнение и да говори за този въпрос.

Това каза председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който пристигна в Благоевград за откриването на македонски културен център „Никола Вапцаров”. В същото време ВМРО протестира срещу откриването на клуба, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Нашето право да се определяме като македонци е неприкосновено, съгласно всички закони и поради тази причина сме тук, за да подкрепим македонците в България, продължи Мицкоски.

На въпрос защо не признава правата на македонските българи, той отговори: Македонската конституция е признала всички малцинства, съгласно всички стандарти. Въпросът е защо не са признати правата на македонците в България, попита той.

Ние сме причината за обединение, ние не създаваме напрежение, ние се гордеем с факта, че сме тук при откриването на този клуб, каза още Мицкоски. /БГНЕС