Митничари откриха недекларирана валута за над 500 хил. лв. на Капитан Андреево

Недекларирана валута за 484 556,88 лева откриха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево в шофьорската кабина на товарен автомобил, съобщиха от Агенцията.


На 18.06.2023 г. на МП Капитан Андреево пристига влекач с хладилно полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия за Ирак. Камионът, управляван от турски гражданин, е селектиран за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите инспектори откриват във фабрични кухини над двете врати в шофьорската кабина укрити 22 пакета с евробанкноти, увити с прозрачно фолио. Установени са общо недекларирани 247 750 евро в различни купюри от 50 до 500 евро.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура –Хасково -Териториално отделение – Свиленград.


Районна прокуратура – Хасково - ТО - Свиленград привлече като обвиняем по бързото производство З.Д. на 35 г., турски гражданин. Престъплението е квалифицирано по чл.251 ал.1 от Наказателния кодекс./БГНЕС