Митов: ГЕРБ ще работи за предсрочни избори

От днес ПГ на ГЕРБ ще работи за предизвикване на предсрочни парламентарни избори.

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ - СДС Даниел Митов в декларация от парламентарната трибуна във връзка с акцията на МВР в Банкя и отвеждането на Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

"Снощи беше доказано, че не само абсолютната власт създава условие едно правителство да загуби всякакви граници на нормалността и правовия ред, а страхът от загубата на власт, се оказа още по-силен мотиватор", каза още Митов.

Той посочи, че снощи е било извършено покушение срещу българската демокрация. "Беше направен опит да бъде разрушен един от базовите консенсуси в българското общество за отказ от политическо насилие.

По думите му среднощните обиски ни превръщат в страна от третия свят. "Огромно безпокойство буди и факта, че правителството с лицето на МВР си позволи да злоупотребява с името и функциите на Европейската прокуратура", каза още Митов. Според него тази лъжа ще бъде разобличена. "Снощи МВР призна лъжата, изтривайки собственото си прессъобщение само няколко часа след като го публикува", заяви още Митов. По думите му нивото на безпомощност на кабинета минава само степента на неговото нахалство. Според него среднощните обиски няма да заглушат призивите за военна помощ за Украйна, нито ще намалят цените.

"Хлябът е скъп, а зрелищата засега безплатни. Кабинетът заложи на зрелищата без да разсъждава. Никой не е над закона, но това важи и за тези, които нарушават основния закон. Веднъж тръгнало в посока на политическите репресия и заглушаване на опозицията, за правителството има само един път - пътят на увеличаващите се репресии. Докато накрая властта не се превърне в източник на терор за всичките си граждани и не създаде държава, в която всеки живее в страх", каза още Митов. Той призова за протест всички български граждани и обяви, че от днес ПГ на ГЕРБ ще работи за предизвикване на предсрочни парламентарни избори. /БГНЕС