Митов: Старата номенклатура си иска властта, ние сме пазители на демокрацията

Старата номенклатура си иска властта. Много ги бихме и сега са изгладнели, озверели и озъбени. Но ние ще ставаме все повече, защото с всяко свое действие те предизвикват страх. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов на предизборно събитие на партията в Разград. По думите му ГЕРБ може да остане в опозиция и да бъде пазител на демокрацията в България.

„Има реваншизъм в служебния кабинет и това е ясно. На комунистите им взехме това, че повече от 13 години непрекъснато ги бием на избори и те това не могат да ни го простят. Те непрекъснато се явяват под различни форми и под различно прикритие на избори, но този номер няма да мине, защото българите не са дебили“, категоричен бе Даниел Митов. Според него, Иво Христов, БСП и „Демократична България“ не харесват българския народ и затова се опитват винаги да го вкарват в идеологически калъпи, които да им подхождат. „ГЕРБ никога не е вкарвал българския народ в идеологически калъп. Ние винаги сме изслушвали хората и сме работили за тях такива, каквито са, а не да ги караме да се променят. Ще продължим да сме представители на хората в парламента и да работим за тях“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

Митов бе категоричен, че ГЕРБ не може да остави правосъдната реформа в ръцете на хора, които не знаят какво да правят. „Тези хора имаха възможност да направят реформа и нищо не направиха. Правосъдна реформа трябва да бъде направена, но от хора, които знаят за какво става въпрос и какво правят“, посочи Даниел Митов. По думите му подобряването на средата за бизнес може да се случи само с участието на ГЕРБ. „За да тръгне една икономика, е нужна инфраструктура и ние работим за това от 2009 година. Икономиката трябва да бъде модернизирана, дигитализирана и да се премахнат всички административни пречки. Това ще направим ние през следващите години“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ.

„Слави Трифонов няма представа как се носи политическа отговорност. Казва, че ще я носи отстрани. Политическа отговорност се носи през подпис и през лично участие във властта. Да седиш отстрани и да взимаш решения, а друг да носи отговорност, е начинът, по който управлява мафията“, обясни Митов. По думите му „Демократична България“ се гърчат за това как ще управляват с БСП и ДПС, защото няма друг начин да управляват без ГЕРБ. „Този служебен кабинет е тренировка за „Демократична България“ да свикнат да управляват с БСП и ДПС“, каза още Даниел Митов.

„Отборът ни е от страхотни професионалисти. С тези хора мога да тръгна на всякакви битки. Нас никой не може да ни изчегърта“, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. По думите й, само с позитивна кампания и срещи очи в очи, ГЕРБ ще получи доверието на хората отново. „Нашите политически опоненти трябва да знаят, че с омраза нищо не се получава. Трябва съзидание. На наша страна са демократичните принципи, които отстояваме повече от 12 години. Нека гласуваме като един, но не като юмрук, а да протегнем отворена ръка на избирателите“, подчерта Атанасова. Тя бе категорична, че хората в Разградския регион искат да продължи градежът на България. „Ако не искаме да катастрофираме, трябва да гласуваме за ГЕРБ“, призова Десислава Атанасова.

Областният координатор на ГЕРБ в Добрич и водач на листата там Деница Сачева заяви, че има много омраза в обществото и за съжаление за първи път имаме и президент, който насажда омраза. „Не трябва да допускаме това да продължава и омразата да влиза в парламента“, призова Сачева. По думите й, ГЕРБ няма от какво да се срамува, защото управлението на партията удвои Брутния вътрешен продукт, удвои доходите и обнови инфраструктурата на държавата. „Върнахме 50 000 деца в училище. Това е почти цяло поколение, повече от населението на един малък град“, припомни Деница Сачева.

„На следващите избори ще дадете гласа си за хората, които са професионалисти и хората, които искат да се занимават с истинска реална политика. Явяваме се с ясна програма и ангажименти – 1000 евро средна работна заплата, 1000 лева минимална работна заплата, 600 лева средна пенсия“, обясни Сачева. По думите й ГЕРБ предлага и специална програма за българите в чужбина, за да може те да учат български език, да не губят връзката си с България и някой ден да се върнат тук. „Ние не сме хора, които мразим, а хора, които градим“, категорична бе Деница Сачева. /БГНЕС