Мицкоски и Груевски в публичен "сблъсък"

Избягалият в Унгария бивш лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски призова настоящият ръководител на партията Христиан Мицкоски публично и открито да даде доказателства, че "той лично участва в мръсни сделки с правителството в Скопие", предаде БГНЕС.

В интервю за германското издание "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" Мицкоски каза, че "бившият македонски премиер и бивш лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски поддържа секретна комуникация с правителството".

"Правителството смята, че може да разедини нашата партия. Но, това няма да стане. Ние направихме всичко за нашата европейска перспектива, но на нас ни се поставят непрекъснато нови и нови условия. На това нещо обаче ще се сложи край...Ако не бъдат приети нашите предложения за отложено влизане в сила на промените в Конституцията, тогава няма да променим Конституцията", каза Мицкоски пред "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг".

Според Мицкоски правитеството подготвяло "мръсни сделки" с Груевски. Той твърди, че властите в Скопие променят Наказателния кодекс за да може Груевски да се върне в страната и да разедини партията.

Само няколко часа след публикацията в германското издание укриващият се в Унгария от 2018 г. Груевски призова Мицкоски да даде доказателства за тези свои твърдения. Груевски призова сегашният лидер на ВМРО-ДПМНЕ лично да даде доказателства за твърденията си, а не да принуждава някой от партията да обяснява пред контролираните от него портали какво е казал.

БГНЕС припомня, че Груевски лично наложи за лидер на ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски. Мицоски нито веднъж не е осъдил злоупотребата с власт и едноличния режим на Никола Груевски от 2006 до 2016г. /БГНЕС