Мицкоски: Под български диктат Пендаровски иска да прокара конституционните промени

"Гласът за Стево Пендаровски е глас за твърдението, че Гоце Делчев е бил българин, глас за приемане на българския диктат и приемане на всички вредни политики за страната."

Това заяви лидерът на македонската партия ВМРО-ДПМНЕ на предизборен митинг в Тетово.

"Този почтен Стево Пендаровски е добре да каже какво правеше и какви планове кроеше във Вила Водно в присъствието на Артан Груби, Димитър Ковачевски и Али Ахмети преди няколко месеца, свързани с промените в Наказателния кодекс и евентуална амнистия на бивши политици. С каква цел? За да прокараме по контрабанден начин конституционните промени и да приемем българския диктат. В същото време да амнистираме бивши политици, които ще навредят или ще се опитат да навредят на ВМРО-ДПМНЕ и Коалиция „Вашата Македония“. Стево Пендаровски трябва да отговори на това и тогава ще обсъдим дали ще ходим на дебат или не", каза Мицкоски.

Според него всеки един македонски гражданин трябва да знае, че "гласът за Стево е глас за Артан, Али, Талат (Джафери) и Ковачевски".

"Гласът за Стево Пендаровски е глас за твърдението, че Гоце Делчев е бил българин, глас за приемане на българския диктат и приемане на всички вредни политики за страната", добави председателят на ВМРО-ДПМНЕ.

На митинга кандидатът за президент на РСМ Гордана Силяновска-Давкова посочи, че "преходът в страната е един от най-дългите и представлява маратон без край".

"Докладите показват, че с това правителство можем само да продължим в едно циклично движение в хибриден режим, такава система, в която има избори, има институции, но институциите са слаби, изборите не винаги са честни и демократични, а най-могъщите са твърде силни. Цялата власт заплашва да ви поквари, абсолютната власт е покварила тези на върха на всички институции. Освен това, когато хора без достойнство, без авторитет са се озовали на ключови позиции, логично е да са се обградили със себеподобни. Затова корупцията и престъпността са заразни, станаха системни", каза още тя. /БГНЕС