Мицотакис е с Covid, преустановява предизборната си кампания

Бившият гръцки министър-председател Кириакос Мицотакис, водещ участник в изборите на 25 юни, заяви, че спира кампанията си, след като е дал положителна проба за Covid -19.


"Прегръдките и целувките на предизборната кампания винаги са много приятни, но понякога си имат цена", заяви Мицотакис, който е ваксиниран, в социалните мрежи. "Положителен съм, следователно ще трябва да си остана вкъщи за няколко дни", каза той, цитиран от АФП.

55-годишният Мицотакис трябваше да посети монашеския анклав Атон през уикенда, за да подкрепи потенциалните загуби на гласоподаватели за нова твърдолинейна процърковна партия, които биха могли да ограничат печалбите му в парламента.

Публикуваните тази седмица социологически проучвания показаха, че неговата консервативна партия Нова демокрация води пред най-близкия му съперник, лявата партия Сириза, с около 20 пункта.

На предишните неокончателни избори на 21 май Нова демокрация победи Сириза с над 20 пункта, но не не й достигнаха пет места за мнозинство в 300-местния парламент.

Изборите на 25 юни ще се проведат по нововъведена система, която дава на победителя бонус до 50 точки, улеснявайки усилията за съставяне на еднопартийно правителство. /БГНЕС

Категории: