Мицотакис: Вотът за ЕС поставя на карта стабилността

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис предупреди избирателите да избягват "експериментирането" с протестни партии на предстоящите избори за Европейски парламент, като предупреди, че "стабилността" на страната е заложена на карта.


"Молим гражданите да кажат "не" на неуместните експерименти и голямо "да" на стабилността", заяви Мицотакис в деня на откриването на тридневния конгрес на управляващата партия "Нова демокрация".

"Повече от всякога се нуждаем от единство в обществото и приемственост в икономиката", каза той.

Една от най-силните консервативни партии в Европа, "Нова демокрация" постоянно води в проучванията на общественото мнение след комфортната победа на про-бизнесмена Мицотакис за втори мандат на националните избори през юни миналата година.

Проучване на Pulse за Skai TV от тази седмица показа, че "Нова демокрация" води преди вота за Европейски парламент през юни с 28,5 %, а основната опозиционна партия "Сириза" е на второ място с 13 %.

Водещата позиция се запазва въпреки скандала с подслушванията и най-тежката железопътна катастрофа в Гърция преди година, при която загинаха 57 души. /БГНЕС

Категории: