Младен Маринов: Не си се представям като депутат

Не мога да си се представя като депутат, заяви пред бТВ бившият вътрешен министър Младен Маринов, а сега водач на листата на ГЕРБ в София област.

БГНЕС припомня, че Младен Маринов беше отстранен от премиера под натиска на антиправителствените протести през лятото на миналата година и заради обвинения, че е в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.

Влизам в изборната надпревара като експерт от гражданската квота. В разговор с премиера Борисов той ми каза, че членове на ГЕРБ от цялата страна са предложили моята кандидатура. Обмислих нещата и смятам, че с опита, който имам, това е една възможност да продължа да бъда полезен, коментира Маринов.

Никога не съм виждал Ахмед Доган, каза Маринов тази сутрин в телевизионното студио.

Маринов каза още, че не е запознат с резултатите от проверките в МВР за полицейско насилие по време на протестите и подчерта, че знае, каквото се знае по медиите. „Не искам да говоря дали се допусна полицейско насилие, а дали полицията допусна да се наруши гражданския мир. Смятам, че колегите си свършиха перфектно работата. Българските полицаи бяха атакувани и унизени. Това беше брутално погазване на държавността. При атаката в Конгреса на САЩ има четирима загинали”, даде пример бившият вътрешен министър.

Водачът на листата за 26 МИР София област посочи, че не е член на партията, а самият район бил уникален.

Не мога да си се представя като депутат, призна още Младен Маринов. Запитан каква програма ще следва, ако бъде избран за народен представител, Маринов каза, че имал нерешена задача: МВР е окомплектовано добре, болно ми е като гледам пазарджишката полицейска школа. Моята задача е да обновя полицейското училище в Пазарджик. По думите му, основа задача в работата му ще бъде подготовката на служителите в системата, тъй като полицаят много лесно може да бъде провокиран да направи грешка. /БГНЕС