Младенов: Аз проблеми с никого не искам да имам

Аз проблеми с никого не искам да имам. Това заяви старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов преди заминаването на неговия тим за реванша с Осиек в турнира за Лигата на конференциите. Армейците спечелиха първата среща на българска земя с 4:2.

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов.

Най-важното е да преминем този кръг и следващия. Мисля, че направихме вече първата крачка, знаете какви са винаги целите на ЦСКА. В ЦСКА няма спокойствие, но футболистите са по-уверени, добре стоят в двете фази на терена, вече говорим и за трета фаза – контузените липсват, но лека-полека ще започнат да навлизат в ритъм с тренировки. Винаги сме били нащрек – във футбола изненади колкото искаме“, започна той.

Младенов коментира и нападките от страна на бившия наставник на „червените“ Любослав Пенев, който го обвини на пресконференция в началото на седмицата, че е постъпил „гадно и долно“, знаейки, че ще поеме ЦСКА много по-рано от уволнението на Пенев и че се е държал като „лицемер“. „Не искам да коментирам казаното от Любо Пенев, всеки има правото да говори каквото си иска, не съм длъжен да давам обяснения на никого“ и продължи:

Последните две години в Казахстан не съм говорил нито с Дани Ганчев, нито с Гриша Ганчев, освен обичайните СМС-и за Коледа и другите празници. След завръщането ми тук декември месец имах два разговора – единият път беше, когато обявиха, че Ганчев се оттегля. Обадих му се, за да направя всичко възможно да остане. Вторият ми разговор беше след мача с ЦСКА 1948. Всичко останало са лъжи и интриги, концентриран съм изцяло върху следващия мач, който е изключително важен. Винаги съм защитавал интересите на българския треньор, отнасял съм се с уважение към всеки треньор, това ще направя и сега. Без повече коментари, това вече е отминала страница за мен“.

На мен ми предстоят разговори с още фенове, защото искам абсолютно всички фракции да бъдат обединени и единни, защото това е истински силният ЦСКА. Това става само с обединение и единомислие – 12-ият ни играч е най-важният играч, който може да помогне и на отбора, и на клуба. Трябва да се прояви търпение. Аз проблеми с никого не искам да имам, проявявам уважение към абсолютно всички. Който иска, да помага, който не иска, да стои настрани и да не пречи“, завърши той. /БГНЕС