Младенов: От декември не си говорим с Ганчев, селекцията не е моя

"Ние работихме в екип с нашето ръководство до декември месец, след това се получиха някои стълкновения, които направиха така, че аз да нямам възможност да селектирам. Нека да свърши шампионатът, естествено, че ще има разговор. Исках такъв разговор сега в паузата, беше ми отказано". Това разкри наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов преди двубоя със Славия от полуфиналите за Купата на България във вторник.

Днес Младенов даде пресконференция на стадион "Българска армия", в която разкри, че има влошаване на отношенията между него и собственика Гриша Ганчев. "Отчитаме, че има голямо отстъпление в нашата игра. Проблемите са доста, започнаха още от подготовката. Притъпихме остротата си, настъпи при нас едно примиренчество. И слепият го вижда, че на нас ни трябва свежа кръв, на нас ни трябва класа, защото това лъкатушене и непостоянство е от липсата на класа. Какво направиха Лудогорец - когато се доближихме на две точки от тях, те похарчиха сигурно над 5 милиона евро и взеха седем футболисти. Какво направиха Левски? Водещият в селекцията е старши-треньорът. За да може той да вземе 100 процента отговорност, той трябва да решава. Нека да ми се предлагат, нямам нищо против", каза Младенов.

"Ние работихме в екип с нашето ръководство до декември месец, след това се получиха някои стълкновения, които направиха така, че аз да нямам възможност да селектирам. До декември месец за мен беше удоволствие да работя, да общувам с г-н Ганчев, има голямо уважение между нас, но след декември се случиха неща, които ни отдалечиха и не си говорим, което е крайно неприятно. Единственият човек, с когото разговарям, е Дани Ганчев и на него съм казал какво ни трябва за следващия сезон. Тези двама или трима футболисти, които се включиха зимата, аз не знам кой ги е гледал", каза още той.

"По мое предложение са привлечени трима играчи - Мухар, Лам и Метс. След това и Кръстев, но той е инвестиция за бъдещето. Ние оставаме с една селекция, която аз не съм я правил. Ние имаме крещяща нужда от ляв бек, защото знаем, че Брадли няма да остане. Не че не съм предложил, но ми казаха, че няма да стане. Нека да свърши шампионатът, естествено, че ще има разговор. Исках такъв разговор сега в паузата, беше ми отказано. Аз съм концентриран в работата си, имам договор за две години и съм твърдо убеден, че трябва да свърша работата си. Ако трябва ще се изпокарам с всички, но ЦСКА трябва да смени своя чип. Мен лично второто място не ме устройва", допълни треньорът на "армейците".

Младенов също така показа видеоматериал със ситуации, в които неговият тим е бил ощетен от съдиите през пролетта. "Нека още веднъж да си припомним терора срещу ЦСКА и да отправим едно предупреждение към управляващите българския футбол, че това е недопустимо. Не го правим, за да се оправдаваме за лошите резултати, аз поемам отговорността. Каквото и да правим, малко по малко омаломощават силата, която ние притежаваме в определените мачове. Искам да предупредим в най-важните мачове и ако този терор продължава, ние сме готови да направим нещо друго. От момента, в който се доближихме на две точки от Лудогорец, нещата станаха опасни", обяви Младенов и допълни, че на съдиите е наредено да показват жълти картони на неговите футболисти.

"След като поредица от години не ставаме шампиони, купичката е много важна за нас. В предишни години я подминавахме, но сега е много важна за нас, защото все пак е титла. Вярвам, че ще се получи един много силен мач, защото за нас тези два мача със Славия се явяват успешна или неуспешна година. Надявам се още на "Овча Купел" да си свършим работата, защото сме по-добрият отбор и трябва да го покажем", каза Младенов за утрешния мач със Славия.

Той коментира и форматът на първенството в България. "Този формат на първенството е обречен на корупция. Аз съм за формат пролет-есен, изпитах го това на гърба си в Казахстан и е много успешно. При тази финансова криза, аз бих определил 12-14 отбора, не повече. 12 ще е оптимално, може да са три или четири завъртания. Колкото повече мачове, толкова по-добре". /БГНЕС