Младенов: Трябва да накараме противника да се съобразява с нас

Трябва да накараме противника да се съобразява с нас. Това заяви старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов преди утрешния реванш от плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите с Виктория Пилзен, предаде репортер на БГНЕС. Двубоят на стадион „Васил Левски“ в столицата стартира в 20:00 часа.

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов.

Те всички мачове са важни. Мачът с Пирин беше много важен, няма маловажен мач за ЦСКА – ЦСКА излиза с еднавка нагласа, готвим се, знаем, че ще бъде трудно, но ще се постараем да надделеем и ще направим така, че противникът да се съобразява с нас. Трябва да им отвърнем с агресията, която те показаха в първия мач. В разговорите съумяхме да убедим състезателите, че нашето поведение бе 40-50% от нашите възможности – работихме в тази насока и се надявам всички да са мотивирани. Говорим за колективна игра и в определените моменти да отбележим така важния първи гол, за да търсим след това и крайната победа от двете срещи“, започна той.

Като стартови състави трудно можем да се изненадаме. В съвременния футбол трудно можем да се изненадаме, двата отбора се познаваме много добре. Когато има една равнопоставеност, тогава вече изпъкват индивидуалностите, класата, това е водещото в такива моменти. Брадли Мазику и Иван Турицов ще са на 100% готови. Нямаме други проблеми с контузени. Нека да не коментираме отделните състезатели, ако се стигне до дузпи, ще видите нашия избор за хората, които ще изпълнят наказателните удари“.

На въпрос на БГНЕС относно това дали ЦСКА ще се хвърли от първата минута в атаки предвид отпадането на правилото за гол на чужд терен, което не намалява шансовете на армейците за успех дори при гол на чехите, той отвърна: „Аз не бих отговорил, ще присъствате и ще видите какъв ще бъде нашият подход по време на мача. Да накараме така, че да се съобразяват с нас – тук е въпрос на характер, на скорост и на поведение на терена“. „Да, работим върху това нещо, отработили сме различни ситуации, водещото е да надделеем. Именно в такъв момент трябва да се покажат воля и характер от първата съдийска свирка. Очакваме да победим, да елиминираме този противник, ако това не стане, поне поведението да е достойно за ЦСКА“.

Винаги в една среща има победител и губещ. И двете неща трябва да се приемат като нещо нормално, въпросът е да излезем и да проведем битка. Няма да ме извадят извън релси, знам какво трябва да направя в следващите месеци. За две години трябва да изградим боеспособен отбор, който да свали Лудогорец от върха. Предстои ни много работа, труд, първо да оценим качествата на тези футболисти и след това да преценим какво трябва да подобрим – трябва ни качество, а не количество. Всичко е възможно, ние сме клуб, който не спира да работи във всяко едно отношение, така че разузнавайки нашите противници, ние работим върху селекцията“.

Младенов отказа да коментира информациите за евентуален трансфер на Валентин Антов в Монца и расисткия скандал между Амос Юга и Станислав Манолев. „Не е от такова голямо значение, дали ще влезем или не в групите на Лигата на конференциите, ЦСКА трябва да има силен отбор. Нека не коментираме Вальо Антов, за да го предпазим психически преди утрешния мач. Не искам да се занимавам с расисткия скандал, знам, че Манолев е един прекрасен човек, не искам да навлизам в детайли – изключително концентриран съм върху утрешния двубой, не искам да се разсейвам с каквото и да било. То не само Юга, и други основни играчи отсъстват – в крайна сметка имаме други футболисти, които трябва да докажат защо са в ЦСКА, както демонстрираха тези две млади момчета Христиан и Асен в мача с Пирин“, завърши наставникът на „червените“. /БГНЕС