Младежкото ВМРО-ДПМНЕ: Фашистки татари, българките струват две банкноти

"Татарски фашисти, българките струват две банкноти и гнусната българска фашистка ръка". Това са само част от определенията, които бяха отправени към България и българския народ по време на речта на Драган Гюровски от Младежкия съюз на най-голямата опозиционна партия в РС Македония ВМРО-ДПМНЕ. Гюровски говори на открито събрание на партията в центъра на Скопие, предаде репортер на БГНЕС.

В словото си младият "политик" използва цялата лексика изпълнена с омраза към България, създадена от времето на бивша Югославия след 1945 г.

"Няма да преговоряме за това на кого е Гоце Делчев и на кого принадлежат илинденците. Да не би да са забравили за Букурещ от 1913 г., когато разшириха границите си за сметка на Македония и започнаха с асимилация, денационализация и депортация... Няма да има промяна на историята по волята на татарските фашисти...Тази гнусна българска ръка удряше по македонците... Твърдят, че имаме обща история. Разбира се, че имаме. Това е безспорен факт. Единствената обща история са двете червени /сръбски банкноти, за които са се продавали българките, бел.ред./", каза още Гюровски.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски преди две седмици призова: "Договорът за приятелство с България да бъде анулиран".

До момента нито един македонски политик и общественик не се е разграничил нито от речта на Гюровски, нито от призива на Мицкоски за денонсиране на споразумението с България.

Гюровски използва терминът "източният съсед" за България, който бе въведен в политическия речник от самия Мицкоски в РСМ.

Видеото с речта на Драган Гюровски се споделя от младежката организация на ВМРО-ДПМНЕ в социалните мрежи. То бе произнесено преди дни в центъра на македонската столица, уточнява репортерът на БГНЕС. /БГНЕС