Млади джудисти ще изпратят олимпийците ни за Токио 2020

Млади джудисти ще изпратят олимпийците ни за игрите Токио 2020. Церемонията ще бъде по време на турнира „Панагюрище оупън“ в събота, 19 юни, от 13 часа в „Арена Асарел“.

До дни Международната федерация официално ще обяви участниците на най-големия спортен форум на планетата, но със сигурни квоти за Токио са трима наши джудисти – Ивелина Илиева (57), Янислав Герчев (60) и Ивайло Иванов (81).

На турнира „Панагюрище оупън“ ще има сериозно чуждестранно присъствие. Вече 9 страни заявиха участие - Молдова, Украйна, Сърбия, Словения, Черна Гора, Гърция, Германия, Румъния и Босна и Херцеговина. Ще има представители и от всички водещи клубове в страната. Очаква се на татамито да излязат близо 800 състезатели.

Надпреварата е в два дни (19-20 юни) и е за млади таланти от 5 до 17 години. Стартът на схватките е от 10 часа. След турнира част от състезателите ще останат на международен тридневен лагер.

„Панагюрище оупън“ се организира за пети пореден път от един от най-големите клубове у нас „Топалов“, чийто основател и старши треньор е Костадин Топалов, многократен шампион на България по джудо и втори в света на самбо. /БГНЕС