Младок донесе равенство на Манчестър Юнайтед срещу Атлетико Мадрид

Отборите на Атлетико Мадрид и Манчестър Юнайтед направиха равенство 1:1 в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига, който се игра на стадион "Уанда Метрополитано" в испанската столица.

Домакините започнаха по-активно двубоя и поведоха в резултата още в седмата минута, когато нападателят на тима Жоао Феликс се разписа с атрактивен изстрел с глава след остро центриране на Ренан Лоди. До края на първата част възпитаниците на Диего Симеоне бяха по-опасни и можеха да стигнат до втори гол, но веднъж напречната греда спаси гостите, които бяха напълно беззъби в атака. След почивката картината на терена не се промени особено, но в 80-та минута влезлият от резервната скамейка 19-годишен Антони Еланга завърши бърза контраатака на "червените дяволи" с точен удар по земя след извеждащ пас на Бруно Фернандеш. Домакините все пак можеха да стигнат до успех, но удар на Антоан Гризман в 87-та минута срещна напречната греда.

В крайна сметка срещата завърши 1:1 и всичко ще се реши на реванша на "Олд Трафорд" след три седмици.

В другия мач от вечерта Бенфика и Аякс направиха равенство 2:2. На "Ещадио да Луж" Душан Тадич даде преднина на Аякс в 18-та минута, но централният нападател на нидерландците Себастиан Алер си вкара автогол в 26-та минута. Само три минути по-късно той се реваншира с гол в правилната врата, а крайното 2:2 оформи Роман Яремчук в 72-та минута. Реваншът в Амстердам е след три седмици. /БГНЕС