Модерните жилищни сгради на Тервел Пулев събират старите ни столици на едно място

Множество хора се събраха на събитие посветено на първата копка на жилищна сграда, кръстена на една от най-старите български столица - Охрид. Тя е само една от поредицата строящи се сгради в квартал „Малинова долина“, наименувани на старите ни столици. Инициативата за жилищни сгради с имената на старобългарските столици е на известния ни боксьор Тервел Пулев, предаде репортер на БГНЕС.

„Идеята се появи покрай това, че много инвеститори и строителни фирми кръщават сградите си на чужди имена, или пък на букви, които не можем да асоциираме. По тази причина решихме да направим нещо, също като сградите, да има смисъл, да остава във времето и да има идеология. Смятам, че хората го приемат много естествено“, заяви в интервю за БГНЕС Тервел Пулев, трикратния европейски медалист и носител на бронзов медал от Олимпиадата в Лондон (2012 г.).

Пулев уточни, че в началото са започнали по проект наречен „Плиска“ и „Преслав“. „Така са кръстени и сградите. Те са в доста напреднал етап. Продължаваме със сграда "Охрид", взимаме и други парцели, като през 2023 г. ще обявим и започнем по-големи проекти”, уточни той. Боксьорът обясни, че самият квартал градоустройствено е проектиран доста по-добре спрямо останалите сравнително нови квартали.

Васил Михайлов, управляващ съдружник в „Пулев инвест груп“ обясни, че са искали да съберат в София всички старобългарски столици . „Започнахме с „Плиска“ и „Преслав“, сега с „Охрид“ и „Преспа“ и малко по-надолу в квартала ще е следващият проект „Сердика”, съобщи той. Михайлов посочи, че винаги са искали да оставят нещо, което да ни надживее. „По този начин чрез тези сгради смятаме, че ще имаме тази възможност”, категоричен той.

Сградите, които „Пулев инвест груп“ изгражда имат няколко основни предимства. Първото е красивата и модерна архитектура, както и прекрасната гледка към Витоша. На второ място строителите уточняват, че цената на имотите е окончателна и те се закупуват директно от инвеститора, което на практика означава, че цената на търпи промяна.

Отец Любомир освети земята, на която съвсем скоро ще бъде построено „бижуто на квартала”, както го наричат инвеститорите. Първата копка беше направена от Кубрат Пулев, известният български боксьор, който неотлъчно подкрепя брат си Тервел в неговите начинания. Пулев направи три копки с лопата, като избра числото три, защото се смята, че то носи късмет. Тервел Пулев също участва в първата копка, като счупи шише шампанско в багера точно след като той направи голямата копка. /БГНЕС