Модни марки се завръщат в Украйна

Inditex, испанската компания майка на популярни марки облекло, включително Zara, Bershka и Pull&Bear, постепенно ще възобнови дейността си в Украйна.


Най-голямата в света компания за бърза мода по продажби ще възобнови работата на онлайн магазини за украински потребители от днес, 2 април. От 3 април приблизително 20 физически магазина, включително три локации на Zara в Киев, ще бъдат отворени отново, съобщи "Киев Индипендънт".

Inditex спря дейността си в Украйна преди повече от две години, след началото на пълномащабната инвазия на Русия.

Министерството на външните работи на Украйна заяви през март, че ще продължи да работи за възстановяване на международния бизнес в страната, привличайки нови компании, за да „задълбочи интеграцията на страната в глобалната икономика“.

„Връщането на големи международни компании на украинския пазар създава нови работни места, осигурява им достъп до качествени стоки и услуги и подкрепя икономиката на Украйна“, се казва в изявлението на министерството.

McDonald’s, H&M, датската бижутерия Pandora и френската козметична компания Yves Rocher са сред големите търговци на дребно, които отново отвориха врати в Украйна въпреки руската агресия. /БГНЕС