Модни находки и напитки за здраве на Фестивала за жената

Фестивал за жената в столицата показва редица полезни продукти за дамите като билкови тинктури, с които може да се окаже благоприятен ефект върху човешкото здраве, кафе, което пoнижава кръвната захар, както и модни находки и аксесоари за сън, предаде репортер на БГНЕС.

Корнелия Димитрова има свой бранд и предлага продукти от естествена коприна. "Това са продукти предимно за дома – калъфки за възглавници, спални комплекти, които се изготвят по поръчка, маски за сън. Всичко е от естествена коприна", каза тя пред БГНЕС. Жената посочи, че коприната е вносна и е най-добрата, и е от страната на коприната – Китай. Тя отбеляза, че китайската коприна има изключителни свойства и е с много добро качество, както и че тази, която използва е конкретно за спално бельо, с плътност, която отговаря на критериите за спално бельо, може да се пере в пералня, в сушилня и т.н. Различно време отнема изработката на артикулите. "Част от тях идват готови, а други ги работят в цехове в България", обясни Корнелия Димитрова. На щанда й могат да бъдат видени още ластици и скрънчита за коса от естествена коприна, които са чудесен моден аксесоар за дамите.

Ася Любенова е специалист по хранене и диететика. Това, което тя предлага на Фестивала за жената, са български продукти под формата на тинктури и кремове. "Работим с български билки. Можем да направим една диагностика, за да видим какво е здравословното ниво, има ли, няма ли недостиг на витамини, на минерали, как работят органите и вече да дадем нещо специфично от нашите продукти", уточни жената. На нейния щанд се предлагат 16 вида различни билкови тинктури за различни проблеми. Например, за храносмилателната система има тинктури за следните заболявания: язви, гастрит, изчистване на организма, антипаразитна програма. "Ние сме от Стара Загора. Специално сме поканени тук, на фестивала, за да бъдем полезни на хората, които се грижат за себе си", заяви Ася Любенова.

Сред най-интересните продукти, които могат да бъдат видени на Фестивала за жената, са кафето, чаят и шоколадът, напитки с гъба Рейши, които са не само вкусни, но и полезни, и приятни. Лилия Костадинова е представител на малайзийската компания за България. "Рейши е дървесна гъба от лечебните гъби на Изтока и е полезна за целия организъм, от главата до петите. Съдържа над 400 ценни вещества, които подпомагат функцията на организма за здраве", разказа жената и добави, че продуктите са за ежедневна употреба. Освен това на щанда се предлагат и капсули, които могат да се приемат при настинка и различни проблеми с имунната система. "Това кафе е алкално, с pH 7,3, не дразни стомаха, напротив – прочиства, детоксикира организма и дава тонус и енергия", обясни Лилия Костадинова и подчерта, че това се дължи на самата гъба, а не на кофеина, който е малко. /БГНЕС

Тагове: