Модният дизайнер Тиери Мюглер почина на 73

Френският дизайнер Тиери Мюглер, който диктуваше модата през 80-те години на миналия век, почина в неделя на 73-годишна възраст от "естествени причини", според информация на неговия агент.

Дръзките колекции на Мюглер се превърнаха в определение за доминиращия стил на обличане през десетилетието, като дрехите му се отличаваха със структурирани и изтънчени силуети.

В по-късните години той облича екстравагантни звезди като Бионсе и Лейди Гага, а през 2019 г. излиза в пенсия, за да създаде визията на Ким Кардашиян на Met Gala.

"Съкрушени сме да съобщим за кончината на г-н Манфред Тиери Мюглер в неделя, 23 януари 2022 г.", се казва в публикация в официалния профил на дизайнера във Facebook.

Мюглер трябваше да обяви новите си партньорства в началото на тази седмица, заяви неговият агент Жан-Батист Ружо пред АФП.

Роден в Страсбург през декември 1948 г., той пристига в Париж на 20-годишна възраст и създава собствения си лейбъл "Cafe de Paris" през 1973 г., една година преди да основе "Thierry Mugler".

Шоумен по душа, той организираше зрелищни публични представяния на своите творения и остана в историята със създаването на уникалния аромат "Angel"./БГНЕС