Молдова забрани на Горан Брегович да влиза в страната, Сърбия иска обяснение

Властите в Молдова отказаха влизане в страната на Горан Брегович, който трябваше да участва в музикалния фестивал "Густар". Забраната е била съобщена на изпълнителя още след кацането му на летището в Кишинев.

Сръбският външен министър Ивица Дачич заяви, че тази ситуация "не съответства на традиционно приятелските отношения" между двете страни.

Сръбското външно министерство поиска обяснения от молдовското външно министерство, след като на сръбския музикант и композитор Горан Брегович беше отказано влизане в страната. Това съобщи информационната агенция Танюг, като се позова на министъра на външните работи Ивица Дачич.

Дачич посочи, че тази ситуация "не съответства на традиционно приятелските отношения" между двете страни, като добави, че инцидентът се възприема изключително негативно от сръбската общественост.

Молдовските власти отказаха влизане в страната на Брегович, който трябваше да участва в музикалния фестивал "Густар". Отбелязва се, че забраната е била съобщена на изпълнителя още след кацането му на летището в Кишинев.

Брегович заяви, че е разочарован от това решение на молдовските власти и че все още не е получил никакви официални обяснения./БГНЕС

Белград / Сърбия