Момчил Младенов: Да работим за Враца и врачани

С празничен концерт кандидат-кметът на БСП във Враца Момчил Младенов поздрави жителите на квартал Дъбника. Събитието от кампанията уважи и лидерът на партията Корнелия Нинова.

„Враца е моят град и аз отлично познавам какво тревожи хората. Това е преди всичко демографската криза. Враца намалява всяка година с по 720 човека. Последните години това прави около 4000 души. Това е следствие, а причината е, че има ниско платена работа, инфраструктурата в кварталите не е добра, не е пипана с години. До голяма степен с проблеми е и образователната инфраструктура, има проблем със заплащането на труда, не толкова безработицата. Всичко това трябва да се опитаме да го оправим с една програма, с която да е обърната местната власт към човека“, обясни Младенов.

Екипът на кандидат-кмета предлага общината да поеме някои разходи на работещия млад човек като безплатни детски градини, да се поемат разходите за детските ясли и кухни, да се стимулира раждаемостта с еднократна помощ до 1000 лева за работещи родители без удръжки за данъци и такси, специална грижа към възрастния човек. Възрастните да имат добро място за социални контакти или да се подпомогнат веднъж или два пъти месечно за екскурзии, предлага Младенов.

Цялата кампания се провежда под мотото: „Да работим за Враца на врачани“. „Това е в моята душа, роден тук, имам желание нашият град да бъде желан за трудещите се и за младите хора“. /БГНЕС