МОН подкрепи социалната кампания на Лев Инс “Пази детето в Интернет”

Министерството на образованието и науката се присъедини към инициативата на Лев Инс “Пази детето в Интернет”.

В официално писмо, от МОН заявиха своята готовност да даде гласност на превенционните активности, които са част от кампанията. За целта, информацията за “Пази детето в Интернет” беше разпространена от министерството сред всички регионалните училища в страната.

“Планираната превенционна кампания ще допринесе за по-доброто разбиране на проблема с онлайн тормоза и неговите негативни последици, както за отделната личност, така и за цялото българско общество” потвърдиха в съобщението си от МОН.

Социалният проект на Лев Инс стартира в края на миналата година и беше подкрепен от Cyber 360, Кибер Уан, БАК,А1, Национална мрежа за децата и SafeNet. Мисията на “Пази детето в Интернет” е да достигне до родителите и децата в България като обърне внимание на проблем, който засяга всички семейства. Кампанията е с образователен характер и обхваща темите за кибер тормоза и кибер посегателствата сред децата в различна възраст.

В следващите месеци предстоят посещения в учебни заведения на лицата на инициативата Явор Колев и Ивет Горанова. В редица от срещите участие ще взимат и други популярни специалисти в сферата на образованието и киберсигурността. /БГНЕС