Монфис срази Медведев в Индиън Уелс и го свали от върха в ранглистата

Сърбинът Новак Джокович ще се върне на първото място в световната ранглиста от понеделник, след като настоящият номер 1 Даниил Медведев допусна загуба още в третия кръг на турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс. В първия си турнир като водач в ранглистата руснакът успя да запише само една победа, преди да бъде спрян от французина Гаел Монфис след 6-4, 3-6, 1-6.

Медведев изкара само три седмици като номер 1 в света

По този начин престоят на Медведев на първото място ще бъде само три седмици, като той ще бъде изместен от Джокович, въпреки че сърбинът не играе в Калифорния, тъй като няма право да влезе в САЩ заради отказа да си постави ваксина срещу Covid-19. От своя страна 35-годишният Монфис записа втора победа над действащ номер 1 в света в кариерата си след успеха над Рафаел Надал в Доха през 2009 година.

"Играх страхотен тенис. Знаех, че съм в топ форма и е трудно да бъда победен. Винаги е специално да победиш водача в ранглистата. Движех се страхотно по корта, удрях топката много добре. Пълен съм с увереност и ще се опитам да поддържам този дух", сподели Монфис след успеха. На осминафиналите той ще се изправи срещу младия испанец Карлос Алкарас, който разби своя сънародник Роберто Баутиста Агут с 6-2, 6-0. "Това ще е тежък мач. Той е в изключителна форма, така че трябва да играя моята игра и да бъде издържлив", коментира Монфис.

"Когато играя най-добрия си тенис, е трудно да бъда победен. Но това е най-трудната задача, да играя такъв тенис във всеки мач", каза Медведев след поражението. "Точно в този аспект Голямата тройка са нереални, защото независимо какви са условията, каква е настилката, те печелят турнири през цялото време и печелят луди мачове. Ще трябва да работя по-здраво", допълни той. /БГНЕС