Моника Белучи: Не ме е страх от старостта

Макар и в края на шестото десетилетие от живота си, Моника Белучи не се страхува от старостта. Това каза известната италианска актриса и модел в интервю за списание „Sunday Times Style“.

„Има толкова много жени, които се чувстват свободни да остаряват по различен начин“, каза Белучи.

Тя избягва тежките тренировки и строги диети и вместо това предпочита вино и паста и от време на време сеанси по пилатес.

Не съм обсебена от мания да изглеждам перфектно. Винаги съм била жена с извивки и никога твърде слаба. Това е моята природа. И искам да остарея спокойно. Когато си на 50 или 60 нямаш същите нужди като на 20“, каза тя.

Белучи предпочита да приема остаряването като естествен факт.

„Животът продължава. Физиката остарява и трябва да приемем това. Не можем да направим нищо по въпроса. В същото време сме късметлии, защото ако остареем, това означава, че сме имали дълъг живот. Докато тялото се спуска, душата расте“, каза Белучи.

Като майка, която е преживяла най-тежките аспекти на развлекателния бизнес, тя не иска да учи дъщерите си да са в постоянен конфликт с мъжете.

„Ние изминахме дълъг път и днес имаме смелостта да кажем някои неща, защото има жени, които са го правили преди нас, но в същото време аз не вярвам във войната между мъже и жени. Мисля, че трябва да намерим обща основа за комуникация. Не искам да уча дъщерите си да бъдат изпълнени с омраза. Това не носи нищо. Трябва да намерим начин да разговаряме“, каза актрисата.

Белучи сподели, че е благодарна, че не е влязла в индустрията като млада тийнейджърка.

„Преминах през някои неща, моменти, които не винаги бяха перфектни. Но започнах да работя, когато бях на 18, 19... Не бях на 14 години. А след това, когато стана дума за филми, дойдох с опит на модел, така че вече бях финансово независима. Имах късмет, че никога не съм попадала в ситуация, с която да не мога да се справя. Понякога просто не можеш да се защитиш“, каза Белучи. /БГНЕС