Монца попари Интер в края, Ювентус доближи върха

Отборът на Интер допусна грешна стъпка в битката за титлата в Италия, след като направи равенство 2:2 при гостуването си на Монца в мач от 17-ия кръг на Серия А.

В Монца Матео Дармиан даде преднина на "нерадзурите" още в 10-та минута, но веднага след това Патрик Чурия изравни. В 22-та минута централният нападател на гостите Лаутаро Мартинес отново изведе своя тим напред, като играчите на Симоне Индзаги удържаха преднината си до 93-та минута, когато автогол на Даниел Дъмфрис оформи крайното 2:2.

По този начин Интер вече има 34 точки, седем по-малко от лидера Наполи, който е изиграл мач по-малко. Монца заема 14-та позиция в класирането с актив от 18 точки.

В друг мач от събота вечер Ювентус победи Удинезе с 1:0 у дома, благодарение на късен гол на Данило, който се разписа в 86-та минута. За "нерадзурите" това бе осми пореден успех в Серия А без допуснат гол, след който те се изкачиха до второ място в класирането с 37 точки и мач повече от Наполи. Удинезе е на осма позиция с 25 точки. /БГНЕС