Мората поведе Атлетико към успех в дербито на Мадрид

Атлетико Мадрид спря перфектната серия на Реал Мадрид в Ла Лига, след като победи градския си съперник с 3:1. "Дюшекчиите" показаха убийствена ефективност и успяха да свалят градския си съперник от върха в класирането.

В основата на успеха бе Алваро Мората с двата си гола. Той откри резултата още в 4-та минута. Самуел Лино центрира и намери нападателят зад защитата на гостите. Мората технично чукна топката с глава в далечния ъгъл за 1:0.

Докато хората на Карло Анчелоти се съвземат от шока, Атлетико удари за втори път. В 18-та минута се разписа и Антоан Гризман. Отново с глава и отново след центриране от лявото крило. Саул този път прати топката към вратарското поле, където нисичкият Гризман се ориентира най-добре и отклони токата в мрежата зад Кепа.

Тони Кроос все пак върна Реал в мача, а в последната минута на първата част Камавинга реализира за 2:2, но много бързо голът бе отменен за засада. В зародиша на атаката Антонио Рюдигер бе зад защитата на домакините.

Атлетико нанесе своя решителен удар секунди след началото на второто полувреме. Асистенцията отново бе на Саул, а юношата на Реал Мадрид Алваро Мората засече топката в мрежата.

В 54-та минута “дюшекчиите” опитаха да вкарат и четвърти гол с глава, но ударът на Марио Ермосо мина на сантиметри от гредата. В следващите минути Реал натисна, но Родриго и Чуамени имаха нещастието да видят как след техни удари топката минава на сантиметри от целта. Добра възможност имаше и Браим Диас, който стреля мощно от малък ъгъл под гредата, но Облак показа класа.

В крайна сметка Атлетико се реваншира по най-добрия начин за изненадващата загуба от Валенсия (0:3) в предишния кръг, докато Реал допусна първото си поражение в Ла Лига след петте поредни победи от старта. Така след 6-тия кръг водачи в класирането са Барселона и Жирона с по 16 точки, с една повече от Реал Мадрид. Атлетико Мадрид е 5-ти с 10 пункта. /БГНЕС