Морикава почете Уудс с триумф във Флорида

Колин Морикава завърши с три под пар 69 за успех с три удара на Световния голф шампионат във Флорида. 24-годишният победител в ПГА Чемпиъншип, който водеше с два удара след третия ден на надпреварата, успя да се поздрави с успеха на Кънсешън Голф Клъб в Брадентън.

Морикава триумфира в Брадентън, Флорида.

Морикава приключи с -18 за турнира, на три удара пред Виктор Ховланд, Брукс Кьопка и Били Хоршел. „Това показва, че мога да се състезавам с най-добрите“, каза шампионът, който се справи с конкуренцията на почти всички голфъри в топ 50 на ранглистата, участвали в съревнованието. „Каква седмица само. Работих върху толкова много неща през последните две седмици. Играта ми се получаваше страхотно, толкова съм развълнуван в момента“. Морикава е едва вторият състезател след Тайгър Уудс, който печели Мейджър и титла от Световния голф шампионат преди да навърши 25-годишна възраст. Припомняме, че в момента американецът се възстановява в болница в Лос Анджелис след тежка пътна катастрофа във вторник, която го остави със сериозни травми на краката. Морикава отдаде почит на своя идол и бивш номер 1 в света. „Тайгър означава всичко за мен. Да, той претърпя катастрофа и за щастие е добре и ще се възстанови скоро. Но не смятам, че казваме „благодаря“ достатъчно, затова искам да кажа „Благодаря ти, Тайгър““, добави още той. Редица участници във Флорида почетоха тежко катастрофиралия Уудс, носейки класическите за американеца цветове червено и черно на игрището, показвайки подкрепата си за носителя на 15 Мейджър титли. Сред тях бяха Рори Макилрой, Томи Флийтууд, Фил Микелсън, Тони Финау и Скоти Шефлър.

Рори Макилрой (л) и Патрик Рийд (д) почетоха катастрофиралия Уудс с червено и черно.

Самият Тайгър благодари на колегите си за подкрепата. „Трудно е да опиша колко трогнат бях, когато пуснах телевизора и видях всички червени фланелки. Благодаря на всички голфъри и фенове, които ми помагат в този тежък период“. /БГНЕС