Москов и Цветанов: Българите трябва да получават високи заплати, а не държавни помощи

Когато всички бягат от дясното и лявото ние от Национално обединение на десницата искаме да върнем българската десница в политическия дебат. Защото държава, в която няма десница е обречена на бедност и корупция. Дясното управление е това, което осигурява високи заплати и доходи на гражданите, а не им подхвърля държавни помощи. Това каза Петър Москов пред представители и симпатизанти на Национално обединение на десницата.

Днес лидерите на Национално обединение на десницата Петър Москов и Цветан Цветанов откриха официално онлайн предизборната кампания и представиха кандидат-президентската двойка – Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева.

„Искаме да върнем българската десница, там откъдето тръгна преди 30 години - истинските човешки ценности, скъсване с миналото на комунизма, ясна геополитическа ориентация на България и лустрацията, която да прекъсне връзката с бившата ДС и номенклатурата на БКП“, заяви още Петър Москов.

„В предишните кампании двете партии - КОД и Републиканци за България говорихме почти едно и също и затова днес се явяваме заедно. Национално обединение на десницата полага основите за десния глас за България. Когато някой твърди, че няма ляво и дясно, той просто ни предлага политическа корупция. Иска да купи гласа на избирателя, за да се домогне до властта и преразпределението на обществените пари, а не да решава проблемите и нуждите на хората. На България и е нужен нов национален идеал, който Национално обединение на десницата иска да наложи“, каза от своя страна Цветанов.

„Аз извадих досиетата от архивите на МВР. Предадохме над 1 млн. информационни единици за публичен достъп в Комисията по досиетата, но този процес трябва да завърши с лустрационен закон. Най-голямото предателство на старата десница беше, че не проведе лустрация и декомунизация. Ако лустрацията беше проведена преди 30 години ние с Петър вероятно нямаше да се занимаваме с политика. Само след истинска лустрация е възможно България да има свободна икономика, която да осигурява високи заплати за българите, а не бедна държава, която да подхвърля помощи на своите граждани“, категоричен е Цветан Цветанов.

Кандидатът за президент Горан Благоев също подчерта нуждата от закон за лустрация и обясни, че това не е отмъщение и ще реши не само проблема на миналото и справедливостта, а ще отвори възможност за успешно и независимо бъдеще на страната ни. „Като държавен глава аз ще настоявам пред управляващите и всички институции за решения, които да премахнат бедността. Защото бедният човек е зависим и вече 30 години левите политици ни държат бедни и зависими от задкулисието и корупционните им схеми“.

Кандидатът за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева, работеща на първа линия в борбата с COVID-19 в столичната болница „Св. Анна“ обяви, че: Причината за задълбочаване на здравната криза в България е липсата на политическо лидерство. „В момента, в който всички европейски лидери подкрепиха ваксинационните кампании в страните си, с личен пример, българският президент Румен Радев отказа да го направи и вместо това демонстративно се застъпи в защита на правата на хората, които отказват ваксинация. Резултатът е, че днес в България на всеки 15 минути умира човек от COVID - 19 и също днес в 9 европейски държави няма нито един смъртен случай“. Д-р Георгиева призова всички участници в предизборната кампания да се ваксинират, за да не застрашат живота на своите гласоподаватели. /БГНЕС