Москва: 1351 руски военни са убити, основната цел е освобождението на Донбас

1351 са убитите руски военнослужещи, а 3825 са ранени по време на войната с Украйна. Това съобщи руското министерство на отбраната.

Руската армия е изпълнила основните си задачи по време на първия етап от операцията в Украйна, съществено е намален бойният потенциал на украинските войски. Това заяви първият заместник-началник на Генералния щаб на ВС на РФ генерал-полковник Сергей Рудской.

„Като цяло основните задачи на първия етап на операцията са изпълнени. Съществено е намален бойният потенциал на украинската армия, което позволява, още веднъж ще подчертая, да концентрираме основните си усилия за постигането на главната цел – освобождението на Донбас“, заяви Рудской.

Най-малко десет украински мини са се откъснали в резултат на миниране на подходите към пристанищата Одеса, Очаков, Черноморск и Южни и сега се носят по течението на Черно море, предупреди той.

"Най-малко 10 мини са се откъснали от котвите и се носят в западната част на Черно море, като представляват реална заплаха за военните и гражданските кораби", каза Рудской. Както уточни генералът, минирането на подходите към пристанищата Одеса, Очаков, Черноморск и Южни с мини от остарял тип (общо над 400) е безразсъдно. /БГНЕС и ТАСС