Москва: „Олсийз” може и да завърши „Северен поток 2”

Руският енергиен министър Новак оцени вероятността швейцарската компания „Олсийз” да завърши изграждането на „Северен поток 2”.

„Прибързано е да се твърди, че „Олсийз” /Allseas/, няма да може да завърши изграждането на газопровода "Северен поток 2", Каза министърът на енергетиката на Русия Александър Новак в телевизионно интервю, цитирано от РИА Новости.

"Прибързано е да се твърди, че „Олсийз” няма да може да завърши газопровода" Северен поток 2 ". Компанията преустанови работа за да избегне рисковете от санкции. Те поискаха разяснение от Министерството на финансите на САЩ и едва след получаването му ще стане ясно дали ще могат да продължат работата си", каза министър.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа бюджет за отбрана за 2020 г. на 20 декември, който по-специално предвижда санкции срещу газопроводите „Северен поток 2“ и „Турски поток“. САЩ поискаха компаниите, които ръководят изграждането им, незабавно да спрат строителството. Швейцарската компания „Олсийз”, която се занимава с полагането на тръбите на „Северен поток 2” вече спря работата си./БГНЕС