Мост на небесата - християнски фестивал на пещерата "Божия мост"

След успешно реализирания първи концерт „Мост на небесата“ от 2021 г. в подножието на емблематичния врачански природен феномен „Божия мост“, тази година това ще бъде надградено с празнична програма в два поредни дни - 20 и 21 май 2022. Събитието е по случай Възкресение Христово, празника на Св. Константин и Елена, на Деня на светите братя Кирил и Методий и на българската азбука.

Ще бъдат организирани безплатни християнски лекции, беседи и проповеди под свода на мистичния скален феномен “Божия мост”.

Това ще се случи на поляната пред пещерата, ще можете да насладете на вкусната врачанска кухня, езда, стрелба с лък или издигане с топловъздушен балон.

Празничната програма ще продължи с концерта “Мост на Небесата” – със специалното участие на гласа на България – Петя Панева и ансамбъл „Филип Кутев“, Хор св. Йоан Кукузел – Ангелогласният, Женски хор Ваня Монева, класически ансамбъл “Кварто”и други.

В празничната програма на двата концерта в гората пред мистичната каменна скулптура, ще можете да се насладите на тържествени църковнославянски песнопения, на палитра от красиви фолклорни песни, на шедьоври от класическата музика, на рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци, приказно обрисувани от специализирано художествено осветление.

Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието, ще дарим на Фондация “Мечта за дете”, като по този начин ще помогнем на семейства с репродуктивни проблеми.

Над 180 хиляди двойки у нас имат затруднения от такъв характер, сочи официалната статистика, а според неофициалната тези двойки са над 200 хиляди.

Ще подкрепим и за изграждане на Параклис "Свети Дух" в района на Божия мост.

Събитието се организира под патронажа на Министерство на културата, със съдействието на Българската православна църква и с благословението на Негово Светейшество Неофит - Патриарх Български и Митрополит Софийски. /БГНЕС