Мотористи с добри сърца дариха радост на деца в Казанлък и Благоевград

Дядо Коледа, Снежанка и свитата им от джуджета днес направиха традиционната си обиколка на Благоевград с мотори. В Казанлък моторизираната дружина от Добрия старец зарадва децата на централния площад с много лакомства, предават кореспондентът на БГНЕС от града.

Мотористите от Казанлък

В Казанлък над 100 мотористи от организаторите ендуро клуб „Севтополис“ и мото клуб "Черните рози", както и приятели от цялата Розова долина изпълниха площад „Севтополис” и раздадоха над 600 торбички с подаръци за най-малките. Децата имаха възможност и да си направят снимка с тях и моторите.

Мотористите обърнаха специално внимание и на малчуганите от защитените жилища и дневните центрове за деца с увреждания на територията на общината, като по-рано днес им занесоха сладки подаръци.

Над 2000 лева събраха организаторите за тазгодишната акция „Мото Коледа”.

Мото свитата на Добрия старец от Благоевград

По същото време, но на другия край на България, мотористи в костюми на Добрия старец набираха помощ за приятел в нужда и зарадваха благоевградчани. „С поредната си Коледна обиколка на Благоевград искаме да доставим радост на всички в града в днешния дъждовен ден, на площада ще раздадем на децата шоколади. Тазгодишната инициатива се прави най-вече, за да помогнем финансово нуждаещия се от средства за лечение Жоро, който е дете на наш колега моторист”, каза организаторът Николай Янчев.

Инициативата на мотоклуб „Кралете на пътя” се организира за десета поредна година.

След като се събраха на бензиностанцията при университета, мотористите събраха пари, а след като уточниха маршрута, се отправиха на традиционната си обиколка из града. /БГНЕС