Мотосезон 2021 е открит

С много емоции, форсиране на двигатели, търкане на гуми и ревю на различни видове мотори и ATB беше открит мотосезон 2021 г. Традиционно хората с бензин в кръвта се събраха пред Ринг Мол откъдето потеглиха към площада пред храм-паметника „Свети Александър Невски“, а от там ще се отправят и към Бояна, където ще има шоу програма. Настроението е по-приповдигнато от обичайното, след като миналата година, заради пандемията и мерките, откриване на мотосезон 2020 нямаше.

Специално за БГНЕС запаленият по високите скорости Мартин Колев завъртя гумата на своя любим мотор. Пред нас той сподели своите очаквания за новия мотосезон.

„Чувствам се супер. Очакваме нови емоции, нови изживявания. Пожелавам успешен мотосезон на всички“, обърна се той към своите събратя по адреналин.

Според него няма как да караш мотор и да не се отдадеш на емоциите, защото влиза адреналин, но уверява, че както той, така и останалите мотористи се стараят да се съобразяват с правилата.

„Ако си решил да даваш газ, мястото ти е на писта. В града трябва да се кара внимателно и да се пазим“, категоричен е Колев, който от 11-годишен кара, след като баща му взел първият му мотор.

Той сподели, че не участва в незаконни гонки.

„Не ходя по такива нощни гонки, не се интересувам“, заяви той.

На площада е и София Видева, която кара мотор от близо 1 година, но винаги е живяла с емоциите, които създава форсиращия двигател и високата скорост, тъй като майка й е запалена мотористка.

„Покрай нея влязох в една група „Жените мотористки“ и ходим на такива шествия, събираме се, забавляваме се и караме културно. Това запали моята страст към моторите“, разказа тя и сподели, че най-добре се кара извън столицата, но и в града се намират места.

Тя се обърна към всички, които изразяват възмущението си към мотористите и ги призова да са по-спокойни.

„За всичко трябва да си има ред и правила. Аз твърдя, че съм една от спокойните мотористки“, заяви тя.

Младото момиче сподели, че все още не е участвала в нощни гонки, но би взела участие след време, когато се сдобие с по-мощен мотор от сегашния си.

„Мисля, че това трябва да се узакони и трябва да бъде направено на определени места, в определени райони, по определено време и така няма да има проблем. На писти могат да се изразяват не само спектакли на мотористи, но и номера и т.н.“, каза още тя.

По думите й няма мъж, който да не се заглежда по жена-моторискта, но не заради това тя управлява двуколесното превозно средство и мечтае за 1200 кубикова машина.

„Моторът е страст, която трябва да бъде в ограничени количества и винаги трябва да бъде премерено – скоростта и не само“, убедена е тя и добави, че те като цяло са доста по-съобразителни и предпазливи от останалите участници на пътя. /БГНЕС

Тагове: