Моуриньо: Ще бъде трудно, ще търсим победата

"Важно е да победим, за да завършим на първо място. Ако Бодьо победи, ще останем втори, но трябва да направим това, което зависи от нас. Знам, че ще бъде трудно, тъй като ЦСКА заслужава повече от едната точка, която има в момента. Срещу нас също показаха добра игра в първия мач, резултатът не беше реален", коментира наставникът на Рома Жозе Моуриньо преди двубоя с ЦСКА от Лигата на конференциите в четвъртък.

Жозе Моуриньо

"Червените" посрещат своя съперник на Националния стадион "Васил Левски" в последния си мач от груповата фаза на надпреварата утре от 19:45 часа. "Оставихме някои играчи, които са контузени и не можаха да се възстановят. Нашият отбор ще бъде съставен от 4-5 футболисти, които играят винаги, към тях ще има и по-млади футболисти, но целта остава да играем по най-добрия възможен начин и да спечелим. Утрешният резултат не е толкова важен, защото ние вече сме се класирали, а само ще определи кой ще бъде първи и кой - втори. Амбициите ни в турнира са да продължим напред, идват 8 отбора от Лига Европа, които са по-силни, амбициите са ни да стигнем колкото може по-напред", каза Моуриньо на своята пресконференция в София.

Моуриньо си припомни и за своите познанства с български футболисти през годините. "Не мисля, че времето ме е променило много, може би със станал по-спокоен, с повече опит, но имам все още същата любов към футбола, същите амбиции. Сега играя в Лигата на конференциите и имам амбициите Рома да спечели първото издание на този турнир, което ще остане в историята. 80-те и 90-те години бяха златни за българския футбол, имахте много добри футболисти, които играеха в цяла Европа. Отношенията ми със Стойчо, който също като мен идва от малък град, се запазиха и до днес. Всеки път, когато идвам в България, се чувствам все едно, че идвам у дома, при приятели, но утре няма да чувствам хората срещу мен като приятели", сподели той. /БГНЕС