Моуриньо отнесе четири мача наказание за обиди по адрес на Антъни Тейлър

Жозе Моуриньо изгоря за четири мача в евротурнирите за поведението си във финала на турнира Лига Европа, докато Рома бе глобен и получи наказание от частично затваряне на стадиона за проблеми с привържениците си.

Старши треньорът на „вълците“ Моуриньо предизвика противоречие, когато не сдържа нервите си и разкритикува сериозно съдийството при сблъсъка със Севиля в Будапеща, който завърши при равенство 1:1 в редовното време и продълженията, а след това андалусийци триумфираха с Купата за рекорден седми път след дузпи.

Главният съдия на срещата Антъни Тейлър от Англия бе обиждан от фенове на Рома на летището в деня след финала, след като Моуриньо гласно изрази оплакванията си от него и дори бе уловен от камера да обижда рефера, наричайки го „позор“ в паркинга на „Пушкаш Арена“.

УЕФА обяви в сряда, че Моуриньо няма да бъде на резервната скамейка в следващите четири мача в Европа за „обиден език срещу съдия“. Рома ще играе в Лига Европа и през предстоящата кампания, след като финишира шести в Серия А. Въпреки това, първият им домакински двубой в евротурнирите ще се играе на частично затворен стадион, след като клубът бе глобен с 30 000 евро и му бе наредено да затвори трибуна с „поне 6000 седящи места“ като наказание за привържениците, които хвърляха предмети в първия полуфинален сблъсък с Байер Леверкузен.

Италианският клуб бе санкциониран финансово и с 50 000 евро, като му бе забранено да продава билети за гостуващи запалянковци за следващия си мач в евротурнирите извън Рим поради запалена пиротехника и хвърлени предмети, както и заради „нанасяне на щети и проблеми с публиката“. Допълнителни 5000 евро глоба клубът ще заплати за „неприемливо поведение на тима“, докато УЕФА нареди на „джалоросите“ „да се свържат с Унгарската футболна федерация в рамките на следващите 30 дни за обезпечаването на щетите, предизвикани от феновете – „счупени кошчета за отпадъци, хартиени кутии, чаши, кабели и две счупени седалки“. Допълнителни финансови санкции на обща стойност 50 500 евро трябва да бъдат платени за запалване на пиротехника и блокиране на обществени коридори по време на мача с Леверкузен. /БГНЕС