МРРБ иска да се види със собствениците на фирми от пътния бранш

Разговорите ни не водят до трайни решения. Целта на срещите и с фирмите е да си уредим договорните отношения, като показваме най-голямото възможно уважение към българските фирми и хора, които изграждат нашата пътна инфраструктура. Затова МРРБ взе решение оттук нататък, че ще провеждаме срещи само със собствениците на тези фирми. Това заяви на брифинг регионалният министър Виолета Комитова, предаде репортер на БГНЕС.

Ние нямаме тайни, искаме да водим открит диалог с тях. Смятам, че ще продължим разговора от следващата седмица в този дух. Ще се срещаме само и единствено със собственици на фирми за уреждане на наши договорни отношения, категорична е Комитова.

Не знам за какво беше днешният протест, чувах музика, не разбрах за какво протестират, помислих, че е дошъл 9 септември, коментира протеста Комитова. Имаме сведения от МТСП, че в строителния сектор няма съкратени работници, няма хора без заплати. Запознали сме се с трудовото законодателство, ако една фирма е затруднена финансово, работодателят е задължен да плаща до 60% от заплатите на своите работници, но не по-малко от минималната заплата. Пътните фирми не са ощетени откъм заплати, смятаме, че този протест беше нагнетяване на напрежение към обществото, добави Комитова. /БГНЕС

Тагове: